Onsdagsgolf / Lyckex Cup

Onsdagsgolfen är öppen för alla som har exakt tävlingshandicap, såväl medlemmar som spelare utifrån. Första start i år blir 17/4 2019.

Information

Anmälan

Anmäl dig till tävlingen på svenskgolf.se/min golf, Tävlingen är öppen för alla med EGA exakt tävlingshandicap (ETH).

Anmäl dig på listan i receptionen och betala startavgiften 50 kr.

För deltagare som inte är medlemmar på Lycke tillkommer tävlingsgreenfee om 150 kronor på onsdagarna under de tider som är öronmärkta för onsdagsgolfen. Övriga tider gäller vanlig tävlingsgreenfee.

Förvissa dig om vilken tee som gäller för dagen.

Så här gör du efter avslutad tävlingsrond

Du behöver inte summera ronden men resultatet per hål måste vara riktigt. Summera gärna, det förenklar för Tävlingsledningen. Du måste skriva ditt golf-id och signatur på scorekortet. SKRIV TYDLIGT. Markörens golf-id och signatur ska också finnas med på scorekortet.

Efter genomförd rond ska scorekortet läggas i den gröna brevlådan utanför receptionen. Du ska alltså INTE lämna in ditt scorekort i receptionen även om denna är öppen.

Resultat och Order of Merit publiceras på golf.se.

Så här går det till

Alla omgångar finns upplagda i GIT och du MÅSTE anmäla ditt deltagande via golf.se innan du startar. Har du glömt detta så ber du receptionen om hjälp. Vi reserverar starttider på onsdagar mellan kl. 14:30-17:30 beroende av dagsljus. Den som vill spela annan tid på dagen kan göra detta under förutsättning att det finns en markör. Din markör måste vara med i tävlingen och följaktligen ha EGA exakt tävlingshandicap. Markören kan vara med i annan samtidig tävling.

Onsdagsgolfen spelas från olika tee de olika omgångarna. Spelordningen kommer vara, Gult, gult, vitt, rött på ett rullande schema.

Alla deltagare spelar från samma tee. Tävlingsformen är Slaggolf netto, dvs. maxresultat per hål är lika med hålets par + 5.

Totalt planeras att vi spelar 20 omgångar - första dag för onsdagsgolfen är 17/4 2019.

Vi spelar 24 kvalificeringsomgångar varav 20 st går på onsdagar och 4 går på söndagar (se nedan), 18 hål slaggolf. Sista kvalomgången spelas onsdagen 28 augusti. De 10 bästa netto-resultaten räknas in i Order-of-Merit.

 

Nytt för i år

Lyckex inför fyra stycken s.k major-tävlingar. Dessa är Lyckex US Masters, Lyckex PGA championship, Lyckex US Open samt Lyckex British Open.

Dessa tävlingar räknas och spelas som en vanlig omgång av Lyckex men de väger extra tungt eftersom den som vinner en major-tävling är direktkvalificerad till Lyckex-finalen den 14/9.

Major-tävlingarna har ett begränsat startfält om 36 personer varav topp-16 på aktuell Lyckex OoM lista är automatiskt kvalificerade. För resterande 20 platser gäller först till kvarn.

Anmälan i GIT som vanligt och anmälan öppnar torsdagen inna resp tävling. Startavgift 100 kr och allt går till omgångens prisbord.

Aktuella datum för Lyckex Majors är söndagarna 12/5, 9/6, 4/8 samt 25/8. Söndagstävlingarna startar ca 13.00.

Detta innebär att det maximalt ges möjlighet att spela 24 omgångar för att kvalificera sig till  finalen.

Finalen  

Avslutning, med förhöjd startavgift om 200 kr, spelas lördagen den 14/9. Topp 20 på Order-of-Merit är kvalificerade. Vi börjar med 18 hål slagspel där de 10 bästa går vidare till en shoot-out som spelas över nio hål. Lunch ingår och den äter vi efter slagspelet.

Särskiljning till finalen är lägsta score 18 hål, näst lägsta score 18 hål därefter lottning.

I varje grund-omgång koras pristagare baserat på antal deltagare samt nettoresultat. 

70 % av omgångens startavgifter går till omgångens pristagare, det finns 3 priser per omgång. Priserna betalas ut via Swish.

30 % av startavgifterna i de 20 grund-omgångarna fonderas till Order of Merit bonus samt till finaldagen för priser och lunch. Finalen ingår inte i Order of Merit.