Baninformation

Senaste tidens regnande och varma väder har lett till att golfbanan nu behöver vila. Under 2020 har vi slagit rekord i antalet spelade ronder och vi har med råge passerat 35000 spelade golfrundor på Lycke, utöver dessa har vi ett stort antal oregistrerade rundor som bidrar till att vi förmodligen är över 40000 rundor totalt. Golfbanan har klarat det ökade slitaget bra och vi tycker också att golfbanans kvalité stadigt har förbättrats, däremot har november/decembers intensiva spelande skapat problem vid flertalet gångvägar. På ordinarie hål 3, hål 5 och hål 6 har det varit svårt att undivka blöta områden vilket starkt bidrar till att vi nu väljer att stänga golfbanan. Fortsätter vi att spela framöver när det är så blött och marken inte fryser kommer vi orska skador som tar lång tid att läka.

Bankillarna kommer nu forstätta arbetet med att lufta golfbanan vilket framöver kommer ske frekvent då vi har en "underhållsskuld" efter allt spelande iår. Klubbhuset är öppet som vanligt tom den 22/12 för att sedan vara stängt till den 7/1-2021. Klubbhuset kommer nu vara låst men ni som har nyckel har möjligthet att komma in på nedervåningen om ni behöver. Rangen kommer även den att stängas då det i dagsläget är för blött för att vi ska kunna plocka bollar, det är tillåtet att plocka bollar på rangen och träna men det är alltså självplock som gäller.

Vi vill passa på att tacka för iår och hoppas på ett något mer normalt år 2021.

Ta hand om er alla, God Jul och Gott Nytt År från oss på Lycke