Banan öppnar med sommargreener, 27/3!

Vi vill börja med att uttrycka vår omtanke för alla medlemmar denna tuffa vår. Vi hoppas att alla mår bra och att vi hittar en gemensam väg framåt så att vi kan ta oss igenom detta tillsammans.

Alla golfklubbar har fått info från SGF kring hur vi bäst hanterar Covid-19, vi följer utvecklingen dagligen och kommer justera vår verksamhet mer om det behövs.

Som det ser ut idag kommer golfbanor hålla öppet då golfen nästan ses som en fristad där vi kan vistas utomhus, röra på oss, må bra och njuta av vår vackra natur.

Vi försöker hantera säsongsöppningen som vanligt men det är troligt att vi kan komma att bli något mer återhållsam vad gäller säsongspersonal än vad vi planerat. I stort tror vi golfen kommer klara sig ganska bra och för våra medlemmar hoppas vi kunna erbjuda så normalt år som möjligt. Det kommer inledningsvis vara tydligt informerat i klubbhuset vad som gäller, så som hur vi undviker köbildning och samlingar vänligen följ dessa anvisningar. Är du sjuk eller känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva, håll dig hemma!

Vi har infört rutiner där vi flera gånger om dagen kommer städa och desinfektera ytor, handtag, ljusknappar m.m. i klubbhus samt kiosk.

På golfbanan gör vi en rad enkla men viktiga justeringar för att förhindra smittspridning. Vi kommer plocka bort alla krattor ur bunkrarna, vi kommer ej ha några bolltvättar samt hålkopparna kommer vara vända upp och ned.

• När ni hamnat i en bunker använder ni era fötter eller klubban för att försöka jämna ut sanden så gott det bara går. Vi kommer kratta bunkrarna mer än vanligt kommande veckor.
  • Bollar tvättas enklast med en egen medhavd handduk eller i det våta gräset.
  • Kopparna vänds upp och ned för att vi ska undvika kontakt med flaggstången. Vi uppmanar er som spelar att INTE ta i flaggen utan enbart plocka upp er boll, gärna med handske på. När koppen vänds kommer bollen ej kunna ramla ned i koppen som vanligt utan ni kommer komma åt den utan att ta bort flaggan.

Övriga punkter att tänka på:

• Undvik nära kontakt. Håll avstånd till varandra. Vi ska undvika samlingar och köbildningar.
  • Ni har möjlighet att beställa och betala vid bordet i restaurangen.
  • Boka din starttid i sweetspotappen.
  • Ankomstregistrera dig direkt i sweetspotappen.
  • Använd dig av scorekort i appen/gamebook eller färdigtryckta som du hittar i brevlådan på utsidan.
  • Betala din greenfee via sweetspot eller swish.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Vi kommer ha försäljning av smörgåsar, kaffe och fika som vanligt i restaurangen och kiosken. Öppning av kök och lunchservering kommer vi att avvakta med.

Hoppas nu att vi får möjlighet att njuta av golfspel samt att Corona snart är ett minne blott!

Mvh Lycke G&CC