Bokningsregler

Regler vid bokning och spel

Tänk på att vid spel måste ALLA i bollen ankomstregistrera sig i receptionen eller Sweetspot appen.

Annars gäller följande,

Avbokning ska ske senast tre (3) timmar innan spel, annars debiteras/faktureras 300kr/spelare. Gäller medlemmar och gäster.  

NO SHOW, vid utebliven avbokning samt ankomst registrering debiteras full greenfee för den bokade tiden. Gäller medlemmar och gäster.

Har du inte betalat din ”no-show” avgift vid förfallodatum kommer du bli avstängd för bokning tills fakturan är full betald.

Självklart tar vi hänsyn till att det kan ske oförutsedda händelser eller vara väderpåverkan som inte gör det lämpligt att spela golf, t.ex. vid kraftigt regn eller åska.

Kontakta oss därför ALLTID om du inte kan utnyttja din bokade starttid, även om det är mindre än tre (3) timmar i förväg. Detta gäller både medlemmar och gäster.

Eventuella greenfee avgifter ska betalas i direktanslutning till bokning av bokaren. Detta görs smidigt genom att följa instruktionerna i appen. Betalar man inte eventuella greenfee avgifter inom tre (3) timmar efter bokning. Kommer bokningen att bokas av.

 

Tvåbollar - På högfrekventa tider förbehåller vi oss rätten att sätta ihop tvåbollar till tre- eller fyrbollar för att frigöra starttider för sällskap om tre eller fyra spelare. En tvåboll kan alltså komma att flyttas till närmast efterliggande starttid utan ytterligare information.

 

 


Introduktionskort - Från SGF, GGF, NGU, PGA, GAF och SGA accepteras en gånger per spelare och år.

Generella regler
Syftet med dessa kort är att ge möjlighet till studiebesök eller erfarenhetsutbyte.

Korten gäller inte vid klubb- distrikts- och rikstävlingar, ej heller vid företagsgolf. Kortet kan inte heller kombineras med andra rabatter.

Kortet gäller vid ett tillfälle och för maximalt 18-hål.

Nyttjandet ska alltid föregås av förfrågan och bokning minst en dag före spel, genom att skicka mail till reception@lyckegc.se eller ringa 0303-62570.

Personer som vill utnyttja sitt kort ska vid föranmälan finnas registrerad i GIT-systemet (SGF-kort) alternativ kunna uppge kortnummer (GGF, SGF silvermärke etc).

Det är respektive individs skyldighet att veta var/hur kortet är registrerat. SGA, GAF och PGA-kort gäller för personer som är aktiva inom respektive organisation (ej passiva).


Hundar - Får medföras på banan om detta kan ske utan att störa andra spelare. Hunden ska alltid vara kopplad. Ägaren förutsättes ta med plastpåsar för att plocka upp efter sin hund. Värna om naturlivet och visa respekt för den som är hundrädd. Personalen kan förbjuda enskilda spelare att ta med hund ut på banan, eller avvisa spelare om hunden upplevs som störande.

Spikskor - Är ej tillåtna på banan. Softspikes är naturligtvis tillåtna.

Golfbilar - Finns för uthyrning i mån av tillgång och kräver körkort med B-behörighet. Vi tar oss rätten att prioritera spelare som behöver golfbil av medicinska skäl och som kan uppvisa läkarintyg. Efter kraftig nederbörd kan vi ta beslut att tillfälligt inte tillåta golfbilar på banan av slitageskäl.


 P.G.A. Covid-19

Inför spelet

 • Håll dig hemma om du har minsta symtom på sjukdom.
 • Boka speltid, betala och registrera automatiskt din ankomst digitalt, via sweetspot-appen.
 • Undvika kollektiva färdmedel eller samåkning till golfklubben.
 • Anländ till klubben så nära inpå din starttid som möjligt. Undvik att vänta in din tid inomhus i receptionen, shopen eller restaurangen.
 • Om du måste betala din rond på plats eller ska handla något: välj att betala med swish eller kort.
 • Håll fysiskt avstånd till andra personer – både de du möter innan spelet och dina medspelare i bollen.

Under spelet

 • Använd bara dina egna klubbor, bollar och peggar.
 • Om du har golfhandskar är det en god idé att använda dem.
 • Använd inte bolltvätten.
 • Håll avstånd till dina medspelare, helst 1,5–2 meter.
 • Använd digitalt scorekort.
 • Försök att sopa undan dina spår i bunkern med foten istället för att använda krattan.
 • Låt flaggstången sitta i vid puttning.
 • Nya tillfälliga regler för hålad boll gäller. Om klubben har valt att göra hålet grundare – för att underlätta upplockning – räknas bollen som hålad så länge någon del av den är nedanför markytan. Ronden är då också en handicaprond.

Efter spelet

 • Inga handskakningar för att tacka för spelet.
 • Signera inte varandras scorekort.
 • Om du ska stanna kvar på klubben: håll fortsatt 1,5–2 meters avstånd till andra personer och undvik folksamlingar.
 • Om du äter i restaurangen: håll god handhygien och betala med swish eller kort. Sprid ut er och håll avstånd till andra besökare.