Välkommen till Lycke Golfbana

Lycke Golfbana är en i många avseenden unik golfanläggning med delvis karaktär av seasidebana med utmanande bunkrar och modernt anlagda greenområden. En bana som ger dig många spännande golfupplevelser, oavsett vilken kategori av golfare du tillhör. Du kommer snart att upptäcka att ju mer "du går på" banan, desto mer svarar den.

Greenerna är med svenska mått mätt relativt stora och är skapade för att ge ett flertal olika flaggplaceringar med olika utmaning och svårighetsgrad. Även med greenträff kan du ha en bra bit kvar till koppen. Du kommer också att känna av ett antal intressanta puttlinjer.


Mycket kraft har lagts på att skapa en omväxlande och variationsrik golfbana där varje hål har sin egen identitet. Alla sorters slag finns där och vår förhoppning är att du under en runda skall få tillfälle att lufta samtliga dina klubbor.

Från varje tee kittlas du till angrepp. Att gå upp på tee ska vara ett möte. En träff med utmaningar, naturen och elementen. Ett möte med dig själv. Det innebär inte att banan har visat sitt hela ansikte efter en runda. Flaggplacering, hinder, väder och vind kommer att ge dig nya utmaningar för varje 18 hål. Alltid en ny bana, men ändå samma. Skulle du ha en dålig dag kan du ändå njuta av en fantastisk naturupplevelse. Lugnt och fridfullt och med närhet till havet och det bohusländska landskapet.


Johan Henrikson    Golfbanearkitekt FSGA
Helen Alfredsson   LPGA Player

1

Par
4
Index
8
Vit
339m
Gul
321m
Blå
313m
Röd
297m

1

Par
4
Index
8
Vit
339m
Gul
321m
Blå
313m
Röd
297m

Hål 01

Ett bra öppningshål med generöst tilltagna landningsytor.

Ett riktigt bra slag, vänster om och förbi fairwaybunkern belönas med fritt inspel mot green.

Blir utslag kort om bunkern så blir inspelet blint och det gäller att sikta mot vänstra delen av green för att undvika den dolda greenbunkern till höger.

Fakta om Lycke G&CC Marstrand

Lycke golfbana är en blandning av seaside, skogs- och parkbana. Närheten till havet gör dina rundor till en annorlunda upplevelse från gång till gång. I solsken och lite vind upplever många att banan bjuder på många slag, men i lite sämre väder och blåst blir det en helt annan sak.

Banan erbjuder generösa landningsytor från tee och du bör träffa den finklippta delen av banan. Hamnar du i ruffen kan det kosta både ett och två slag extra. Vinden är speciell på Lycke och du kommer erfara att det krävs mer klubba än på andra banor när du spelar mot vinden.

Banans par är 71 (35 + 36).

BANCHEF - Christofer Andersson

Christofer Andersson ser till att banan alltid häller högsta möjliga kvalitet. Tillsammans med sitt team och medlemmar från Lycke ser vi till att banan alltid är i bästa möjliga skick.

Greenerna på Lycke är berömda. Under damernas Europatour på Lycke 2008 sa Paula Martti "The greens are unbelievable!". Det gäller fortfarande. Eller som vår Pro uttryckte det - "De är rättvisa, en bra putt sitter, en dålig putt gör det inte!".

På Lycke är banans kondition alltid prioritet nummer ett!

Slope

Med hjälp av slopekalkylatorn kan du själv ta fram hur många slag du får på banan från respektive tee.